Windows Live Belux tips & tricks


image


Ben je een fervente iPhone-gebruiker en is Hotmail je favoriete e-maildienst? Dan is er goed nieuws. Want je kan je mails heel gemakkelijk beheren op je smartphone. Volg gewoon deze instructies.

Set-up voor Hotmail met Exchange ActiveSync:Phone3
  • 1. Selecteer Instellingen. Klik onder Instellingen op “E-mail, contactpersonen, kalender”
  • 2. Selecteer “Account toevoegen” op de Accounts-pagina
  • 3. Selecteer “Microsoft Exchange” om toegang tot Hotmail te configureren
  • 4. Voer je volledige Hotmail-e-mailadres in in de velden E-mail en Gebruikersnaam. Laat het veld Domein leeg. Voer je wachtwoord in. Voer in het veld Beschrijving een naam in, bijvoorbeeld "Hotmail"
  • 5. Voer "m.hotmail.com" in als Servernaam
  • 6. Als de toegang is gelukt, zie je deze pagina. Selecteer de data die je wilt synchroniseren. Selecteer Opslaan

Klik hier voor gedetailleerde ActiveSync-set-up instructies voor je iPhone.

Tags:

Toegang tot vertrouwde services, zoals Hotmail en Messenger vanaf je mobiele telefoon. Windows Live is geschikt voor het scherm van je mobiele telefoon, zodat je contact kunt maken en kunt delen waar je ook bent.

Phone3Messenger

Houd contact met je vrienden, waar je ook bent. Kijk wie online is, chat en deel foto´s met je smartphone. Laat je stemming zien met emoticons of werk je statusbericht bij vanaf je telefoon

=> Ontdek hier hoe het werkt !


Leuk hoor ! Chatten met je Facebook vrienden in Messenger!

 

Download Messenger 2011 gratis


Hotmail gebruiken: Houd je Postvak IN overzichtelijk

Met handige functies als het filteren van e-mail, accountbeheer voor meerdere accounts en snel berichten vinden die je zoekt, houdt Windows Live Hotmail je Postvak IN schoon, overzichtelijk en efficiënt.

Ruim je Postvak IN op

Met het menu Opruimen in Hotmail kun je ongewenste e-mail snel opruimen — daarnaast kun je oude berichten eenvoudig archiveren en die irritante nieuwsbrieven opzeggen.

Vind de e-mail die je zoekt

Met Hotmail kun je vanaf één plek zoeken in al je e-mail, zelfs in andere accounts zoals Gmail, Skynet, Telenet en Yahoo! Mail. En dankzij de nieuwe opties voor filteren en sorteren, bijvoorbeeld voor discussies, vind je altijd de laatste informatie.

Ruim ongewenste e-mail op

Verplaats of verwijder alle berichten van een bepaalde afzender met één welgemikte klik.

Bekijk en filter je berichten

Bekijk alle berichten van een categorie met slechts één keer klikken.


=> Ontdek dit alles in je eigen inbox


Zit een vriend even niet achter de computer? Gebruik je webcam om een videobericht te sturen dat bij terugkomst bekeken kan worden.

Stap 1: Selecteer een vriend

Controleer of de webcam op de computer is aangesloten en goed werkt, klik met de rechtermuisknop op de naam van een vriend en klik vervolgens op Een videobericht verzenden.

Afbeelding van het menu voor het verzenden van een videoberichtKlik met de rechtermuisknop om een videobericht te verzenden

Stap 2: Neem een videobericht op

Wanneer je klaar bent om te beginnen, klik je op Opnemen (de rode knop). Het bericht kan maximaal 30 seconden lang zijn. Je kunt eerder stoppen met opnemen, of de opname wordt automatisch na 30 seconden beëindigd.

Klik op Afspelen (de blauwe knop) om je video te bekijken. Als je tevreden bent met het resultaat, klik je op Verzenden. Als je niet tevreden bent, klik je opnieuw op Opnemen om een nieuw bericht op te nemen.

Afbeelding van de knop Opnemen

Het is heel gemakkelijk om een nieuwe opname te maken als je niet tevreden bent.

Heb je Messenger 2011 voor Windows 7 en Vista nog niet geïnstalleerd? Geen probleem doe het nu gratis


Met Windows Live Photo Gallery kun je foto´s en video´s delen door deze te publiceren op websites als SkyDrive, Facebook of YouTube. Als je foto´s online worden gedeeld, zijn ze overal beschikbaar waar jij of je vrienden toegang tot internet hebben. Jij bepaalt wie ze mag zien!

 

Hoe doe ik dat dan?
  1. Open Windows Live Photo Gallery op je pc (type het in je start menu bijvoorbeeld) en selecteer de foto’s en video´s die je wilt delen.
  2. Selecteer de service die je wilt gebruiken op het tabblad Start in de groep Delen en volg de instructies op het scherm.

  3. Als je een nieuwe service wilt toevoegen aan de groep Delen, klik dan op Een plug-in toevoegen en volg de instructies op het scherm.

    Afbeelding van services voor publiceren in Photo Gallery

    Download Photo Gallery gratis voor het uploaden van foto´s en video´s.


Game on!

In Messenger kun je tegelijkertijd games spelen en videogesprekken voeren met je vrienden. Winnen is nu nog leuker!

Ga face-to-face de strijd aan

De vreugde van de winst, de pijn van het verlies. Je kunt het nu allemaal zien terwijl je games speelt.

Je favoriete games, gratis

Speel met vrienden of alleen. Je kunt kiezen uit tientallen games.

Scores vergelijken

Deel je beste scores op Messenger en Facebook. En als je niet meer de hoogte score hebt, kun je je vrienden direct weer uitdagen vanuit Messenger.

=> Download Messenger 2011 voor Windows 7 & Vista gratis

 

image


Om Hotmail -klanten te beschermen, hebben wij een aantal nieuwe functies en technologieën geïntroduceerd, met inbegrip van nieuwe methoden zoals single-use codes en vertrouwde pc’s, vertrouwde afzenders in de post vak in, full-sessie SSL-codering en meer. Microsoft blijft ook jagen op cyber-criminelen en illegale botnets die miljarden spamberichten per dag genereren, zodat we deze kunnen afsluiten.

Bij Hotmail controleren wij ook op vreemde activiteiten (zoals het verzenden van een heleboel e-mail die vervolgens worden gerapporteerd als spam) en nemen we contact op met onze klanten als we problemen opmerken. En in ons netwerk van meer dan 1 miljard e-mailaccounts, komen we helaas elke dag een paar klanten met zulke problemen tegen.

Als dit bij jou gebeurt, kan je dat zo weten:.

de eerstvolgende keer dat je je bij Hotmail of één van onze andere websites aanmeldt, zal je worden gevraagd een paar eenvoudige stappen in te vullen om uw identiteit verifiëren, je wachtwoord te veranderen (als een voorzorgsmaatregel), en vervolgens om je persoonlijke gegevens extra goed te controleren om ervoor te zorgen dat niemand anders om het even wat heeft gewijzigd zonder je medeweten. We noemen dit de recovery wizard van de account, en naast het verifiëren dat jij echt jij bent, raden we je aan om extra stukjes informatie toe te voegen aan je account om het nog veiliger te maken (we noemen dit "bewijzen"). Het toevoegen van een mobiel telefoonnummer, een alternatief e-mailadres of vertrouwde PC maakt het voor misdadigers moeilijker toegang tot je account te krijgen en makkelijker voor jou om toegang te herstellen als ze er toch toegang tot krijgen.

Als je Hotmail gebruikt in een programma zoals Outlook, Windows Live Mail of software op je mobiele telefoon, zie je een fout (meestal dat er een probleem is met je gebruiksnaam of wachtwoord). Je moet online inloggen op http://www.hotmail.com om te zien of je account een probleem heeft en vervolgens toegang krijgen tot de account recovery wizard.

Als je denkt dat je account is gehacked, maak je dan geen zorgen. Wij zullen het bevestigen en je opnieuw toegang geven met een nieuw wachtwoord. Hieronder is een video met de recovery wizard (in het engels) van de account en vervolgens demonstreren we hoe je bewijzen kan toevoegen aan je account om te voorkomen dat dit in de toekomst nog eens voorkomt.

Hotmail account recovery

 

Hotmail security settings

De meeste mensen kunnen hun account in slechts een paar minuten herstellen door enkele vragen te beantwoorden of door het gebruik van hun alternatieve e-mailadres. Als je problemen tegenkomt, weet dan dat er online forum is https://www.windowslivehelp.com/PasswordReset.aspx . Meestal neemt het slechts een paar minuten om je account zelf te herstellen, probeer dat dus ook voordat je ondersteuning vraagt.

De meest voorkomende bron van een gehacked account is een virus of malware dat toetsaanslagen steelt en wachtwoorden opneemt.

Het goede nieuws is dat je jezelf kunt beschermen! Zorg ervoor dat de anti-virus software op je pc’s (je kan gratis Microsoft Security Essentials anti-virus software downloaden), en wanneer je een pc gebruikt die niet van jou is, overweeg dan in te loggen met een éénmalige code. Voor extra stappen die je kan nemen om je account te beveiligen, kan je deze stappen uit het Help centrum van Windows Live Hotmail gebruiken.


Omdat chatten in Messenger veel leuker en handiger is en meer mogelijkheden heeft dan Facebook chat, maar omdat je op Facebook toch heel wat vrienden hebt waarmee je wel eens wilt chatten, maar die je misschien niet in Messenger wilt toevoegen,  is het sinds een aantal weken is het mogelijk om in Messenger te chatten met je Facebook-vrienden. Vanaf nu kan je ook via het web dankzij Messenger online in Hotmail chatten met dezelfde Facebook-vriendenGlimlach Volg je het nog?

Sinds de aankondiging van de beschikbaarheid van Facebook-chat in Messenger enkele weken geleden, hebben wereldwijd bijna 2,5 miljoen meer mensen hun Facebook-accounts met Windows Live verbonden, waardoor het totaal nu meer dan 20 miljoen klanten bedraagt!

Hoe verbind je Facebook met Messenger? Ontdek het hier stap-voor-stap:

Stap 1: Klik op “toevoegen” onderaan Messenger & vervolgens op Facebook

clip_image002 clip_image004

Stap 2: Kies wat je heen-en-weer wil delen en activeer de chat

clip_image006


Stap 3: Start een chat-sessie met een Facebook-vriend zo vanuit Messenger (er is ‘n speciale Facebook categorie toegevoegd)

clip_image008

Zo ziet een chat-sessie er vervolgens uit in de verschillende diensten:

clip_image010

Als je na het toevoegen van Facebook niet direct de categorie Facebook in Messenger ziet verschijnen, weet dan dat de initiële verbinding enkele minuten kan duren.

Chat ook in Hotmail! In Hotmail maak je eerst verbinding met Messenger en daar kies je vervolgens ook om Facebook chat te activeren. Je kan ten alle tijde dat weer uit- en aanzetten. Klik hiervoor op het pijltje naast je naam rechtsboven aan in je inbox :

clip_image012

Beheer je privacy instellingen hier

image


    • Tom: Bij mij komt er ook niks te staan. en kan ook niet vinden waar je je kunt aanmelden voor deze functie. ik heb gewoon hotmail en de andere gelinkte ema
    • Windows Live Team Belux: Dag Mokey, Dat is raar. Welke gsm heb je? Op deze site vind je alle info over Hotmail op je gsm: http://windowsliveformobile.com De url die je op je
    • Mokey: Ik krijg enkel een wit scherm...